naslovnica

Rođen je u Sv. Ivanu Zelina kraj Zagreba. Osnovnu školu, gimnaziju i Arhitektonsko, građevinsko, geodetski fakultet pohađa u Zagrebu. Nakon diplome zapošljava se u građevinskoj firmi „Novogradnja“ Zagreb u kojoj  vremenom postaje direktor „Tehničko komercijalnog sektora“. Paralelno 7 godina radi kao izvanredni asistent na Građevinskom fakultetu Zagreb iz predmeta statika, kinematika i dinamika.  1990. godine postaje pomoćnik ministra u „Ministarstvu očuvanja okoliša, prostornog planiranja i graditeljstva“, a zatim odlazi za pomoćnika direktora vladine agencije APN i u mirovinu.

Slikarstvom se je počeo baviti u gimnaziji. Kao student u okviru „Kluba omladine Grada Zagreba“ sa sjedištem tada  na  današnjm Trgu Bana Josipa Jelačića, gdje formira slikarsku grupu mladih i posredno upravlja izložbenim  prostorijama kluba u kojem priređuju  javne slikarske izložbe.  Sa vlastitim radovima  u klubu sudjeluje u više kolektivnih i jednoj samostalnoj izložbi. U okviru tada popularnih „Građevinskih igara“ niz godina sa svojim radovima  sudjeluje u kolektivnim izložbama. 1989. godine priređuje samostalnu izložbu u „Društvu arhitekata“ u Zagrebu.

Zbog velikog angažiranja u ministarstvu u ratnom periodu prekida sa svim slikarskim aktivnostima. Nakon 20 godina počinje ponovo aktivno slikati  i koncem 2012. godine priređuje  samostalne  izložbe  u galeriji „Futura“  i „Europskom  domu“  u  Zagrebu. 2013. godine izlaže slike iz ciklusa  „Djevojke, more i galebovi“   u galeriji „Decumanus“ i „Malom kartecu“ u Krku, a zatim u „ Europskom domu“ Zagreb. 2014. nastavlja s izložbama “Lik žene” u Europskom domu i ciklusom “Djevojke, more i galebovi” u izložbenom prostoru hotela Waldinger u Osijeku i hotela Tragos u Trogiru. 2015. izlaže u knjižnici Bogdana Ogrizovića, Galeriji ENT i Galeriji DSP, Građevinskom fakultetu u Zagrebu. 2016 u mjesecu ožujku Građevinski fakultet u Zagrebu  svom bivšem studentu i asistentu priredio je veliku izložbu njegovih slika. 2017. izlaže u Kristalnoj kockici vedrine u Sisku, Galeriji Kraluš u Sv. Ivanu Zelini i  Specijalnoj bolnici u Krapinskim toplicama. 2018. izložba u galeriji Decumanus Krk i izložba u restoranu Torkul u Krku. Osim samostalnih izložbi s renomiranim umjetnicima iz likovnog kruga Pohižek sudjeluje u nizu kolektivnih izložbi.

Njegova  ulja na platnu velikog formata krase hotele „Jadran“  „Corintiju“ i „Malin“ na otoku Krku, hotel “Tragos” u Trogiru, hotel „Holiday“ u Zagrebu, hotele “Marte” i “Casablanka” u Puerto de la Cruz, Tenerife, a uspješno ih prezentiraju i Amsterdam art gallery, Art Planet iz Moskve i Kreativ utitars iz Mađarske. Veći dio slika posjeduju razni  domaći korisnici, a jedan dio slika je preko Italije završio u SAD-u, Engleskoj i Njemačkoj

Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb HDLU Zagreb.

Autor i snimatelj svih filmova i fotografija na ovoj web stranici je Miljenko Beler